Viseće i virusne bradavice

Uklanjanje visećih ili virusnih bradavica laserom (koristi se anestezija u obliku kreme ili u spreju) i potreban je samo jedan tretman

Uklanjanje visećih ili virusnih bradavica laserom vrši se korišćenjem toplotne energije da uništi bradavicu i okolne ćelije koje je hrane. Okolna koža ostaje netaknuta, a tokom samog procesa nema krvarenja i ožiljaka. Uklanjanje visećih ili virusnih bradavica laserom je posebno efikasan kada je veći broj bradavica skoncentrisan na jednom mestu, jer se uništava jedan koren, dok se ostatak kože ne oštećuje. Plasma laser se pokazao kao veoma delotvoran za otklanjanje bradavica koje se ne mogu otkloniti drugim metodama.

Uklanjanje visećih ili virusnih bradavica laserom je trenutno najdelotvorniji tretman protiv bradavica. Posle tretmana treba povesti računa o higijeni tretiranog mesta, ne treba ga češati, treba koristiti poseban peškir i prekrivati ga hanzaplastom ukoliko ulazimo u bazen ili saunu.

Bradavice su izrasline na koži izazvane virusom koji se pojavljuje na različitim delovima lica i tela. One mogu imati različite oblike, i mogu biti različitih veličina. Skoro sve bradavice su zarazne i veoma lako i brzo prenosive, zbog toga ih toliko ljudi ima. Mogu se pojaviti kod osoba svih uzrasta, ali su najčešće kod dece i mladih osoba. Bradavice su uglavnom bezopasne, ali ako su na nezgodnim mestima mogu smetati, krvariti i stvarati neprijatnost i bol, smetati pri obavljanju svakodnevnih poslova. Iako ima puno preparata koje možete koristiti protiv njih, nisu svi delotvorni.

Veći rizik za pojavljivanje bradavica imaju osobe čiji članovi porodice imaju taj virus ili vidljive bradavice, osobe koje rade sa sirovim mesom, deca i mladi koji koriste zajedničke tuševe i bazene, osobe sa slabijim imunim sistemom. Virus se umnožava u koži i ukoliko je imunitet oslabljen, telo nije sposobno da ga “neutrališe”.
Viseće i virusne Bradavice

Šta treba da znate o uklanjanju bradavica plasma laserom:

-ne ostavlja ožiljke
-koristi se lokalna anestezija
-najefikasniji metod do sada
-pogodan za uklanjanje više bradavica odjednom